Product toegevoegd aan winkelmand

Brandveiligheid

Documenten

Filter zoekresultaten

Bouwbesluit: eisen aan brandbeveiligingsinstallatie

26 mei 2016

Sinds 1 januari 2015 is het Bouwbesluit aangepast met regelgeving voor brandbeveiligingsinstallaties. Deze infosheet biedt handreikingen voor gebouwgebruikers om hierop in te spelen. Het CCV geeft verder antwoord op aantal vaak gestelde vragen.

lees meer

CCV-Certificatieschema leveren OAI, versie 3.0 (tot 15 april 2020)

02 november 2015

Doel van het certificatieschema is het vastleggen van eisen en werkwijzen waardoor een ontruimingsalarmbedrijf onder certificaat OAI's levert. Afnemers hebben een gerechtvaardigd vertrouwen dat geleverde OAI's waarbij het certificatiemerk wordt toegepast, voldoen aan de gestelde eisen.

lees meer

CCV-Certificatieschema onderhoud OAI, versie 3.0 (tot 15 juli 2020)

02 november 2015

Het certificatieschema is gericht op het certificeren volgens NEN-EN-ISO/IEC 17065 van het onderhoud van ontruimingsalarminstallaties. Het uitvoeren van onderhoud conform de norm zorgt ervoor dat de OAI weer in nominale staat verkeert en zijn functie in de brandbeveiliging steeds kan vervullen.

lees meer

Infosheet Ontruimingsalarminstallaties in gebouwen

02 juli 2014

Een ontruimingsalarminstallatie (OAI) vervult een essentiƫle functie in de ontruiming van uw pand. Als er brand is moeten de aanwezigen snel het pand kunnen verlaten. Een belangrijke actie is het snel waarschuwen van de aanwezige personen. Wanneer is een ontruimingsalarminstallatie verplicht, welke vormen zijn er, moet deze ook worden onderhouden?

lees meer