Product toegevoegd aan winkelmand

Brandveiligheid


Versie 5.0 van het CCV-keurmerk BMI gepubliceerd

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft per 15 december 2018 versie 5.0 van de CCV-keurmerken Leveren, Installeren en Onderhoud van Brandmeldinstallaties (BMI) gepubliceerd. De ingangsdatum van de nieuwe versies is 1 april 2019, maar ze kunnen al direct voor certificatie worden gebruikt. Je vindt de nieuwe versies op de website van het CCV.

Erger voorkomen

Ruim 200 leveranciers en 250 onderhoudsbedrijven gaan aan de slag met versie 5.0. Ze maken jaarlijks enkele duizenden nieuwe brandmeldinstallaties en onderhouden tienduizenden brandmeldinstallaties. Brandmeldinstallaties zijn onmisbaar in het automatisch ontdekken van brand en het in gang zetten van actie om erger te voorkomen. Niet alleen zorgen ze voor alarmering, ook sturen ze essentiƫle brandvoorzieningen aan. Een juist ontwerp, gedegen installatie en onderhoud zijn daarom een must. Inschakeling van een gekwalificeerd bedrijf biedt de opdrachtgever zekerheid.

Beter toepasbaar

In versie 5.0 zijn tal van wijzigingen verwerkt die de keurmerken beter toepasbaar maken. Ze zijn gebaseerd op de jongste versies van NEN 2535, NPR 2576 en NEN 2654-1. Werken volgens het keurmerk is verplicht. Zo is bij het keurmerk Onderhoud BMI de steekproeffrequentie daarop aangepast. Een overzicht van de aanpassingen is opgenomen in paragraaf 1.6 van versie 5.0.