Product toegevoegd aan winkelmand

Brandveiligheid


Inspectie

Laat uw brandmeldinstallatie, periodiek inspecteren.  Een onafhankelijke inspecteur beoordeelt of de installatie past bij uw bedrijfssituatie. Als alles in orde is, ontvangt u het inspectiecertificaat. Dit certificaat is soms verplicht door de wet, en het is ook belangrijk voor uw verzekeraar.

Zeker weten dat uw brandmeldinstallatie goed werkt,
werkt wel zo prettig!

Inspectie uitgelegd in 90 seconden

Inspectiecertificaat verplicht?

In bijlage 1 van het Bouwbesluit 2012 staat of het verplicht is om een geldig inspectiecertificaat te hebben voor uw brandbeveiligingsinstallatie.

Hoe lang is mijn inspectiecertificaat geldig?

De geldigheidsduur van inspectiecertificaten volgens het Bouwbesluit is soms 1 jaar en soms 3 jaar. Dit is geregeld in paragraaf 1.5 van de Regeling Bouwbesluit 2012, artikelen 1.10 en 1.11. Uw gemeente of een gespecialiseerd adviesbureau kan u hier meer over vertellen.

Inspectie aanvragen

Op zoek naar een inspectie-instelling die kan beoordelen of uw brandmeldinstallatie functioneert en geschikt is voor uw situatie? Kijk in onderstaande lijst met inspectie-instellingen die zijn geaccrediteerd om een inspectie volgens het CCV-inspectieschema uit te voeren.


Inspectie-instellingen voor
Inspectie brandmeldinstallatie voor Bouwbesluit op locatie
ANPI
Bureau Veritas
KIWA R2B
Lemaro Brandveiligheid Inspecties
Life Safety
Nederlandse Inspectie Maatschappij
Normec Fire Safety & Security
VdS


Lees meer over inspectie brandbeveiliging. U vindt hier ook een lijst met inspectie-instellingen die in aanmerking komen om al uw brandveiligheidsmaatregelen te inspecteren.