Product toegevoegd aan winkelmand

Brandveiligheid


Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie (BMI) meldt zo snel mogelijk waar er in een gebouw brand is. Het stuurt andere brandbeveiligingsinstallaties aan, zoals ontruimingsalarmsystemen, liften of blusinstallaties. Hoe sneller een brand bekend is, hoe meer tijd er is om iedereen in veiligheid te brengen en brandschade te beperken. Dit versterkt de bedrijfscontinuïteit. Het is daarom van belang dat de brandmeldinstallatie betrouwbaar is.

Hoe weet ik dat mijn brandmeldinstallatie goed werkt?

Natuurlijk wil je dat het brandmeldinstallatie op het cruciale moment werkt. De brandweer, je verzekeraar en zelfs de wetgever vinden dat belangrijk. Hoe kun je daar zeker van zijn? Levering en onderhoud van een brandmeldinstallatie is werk voor ervaren specialisten met goede werkprocedures. Kies daarom voor een gecertificeerde brandmeldinstallatie en gecertificeerd onderhoud.

Kies voor gecertificeerde aanleg en onderhoud

Bedrijven die volgens een certificatieschema Brandmeldinstallaties werken, hebben bewezen dat zij goede brandmeldinstallaties leveren, installeren of onderhouden. Zij kennen de wet- en regelgeving. Je krijgt maatwerkadvies zodat je brandmeldinstallatie past bij jouw situatie. Indien aan alle eisen is voldaan, wordt bij oplevering of na onderhoud van een brandmeldinstallatie, een certificaat afgegeven. Dit certificaat kun je overleggen aan je gemeente, brandweer of verzekeraar als zij hierom vragen. De praktijkvoorbeelden laten je zien hoe prettig certificatie werkt!

Kies voor inspectie

Laat je brandmeldinstallatie periodiek inspecteren. Een onafhankelijke inspecteur beoordeelt of de installatie past bij jouw bedrijfssituatie. Als alles in orde is, ontvang je het inspectiecertificaat. Dit certificaat is soms verplicht door de wet en is ook belangrijk voor je verzekeraar.

Zeker weten dat uw brandmeldinstallatie goed werkt,
werkt wel zo prettig!

Waar vind ik een goed brandbeveiligingsbedrijf?

Op deze pagina vind je de brandbeveiligingsbedrijven in jouw buurt die een brandmeldinstallatie met certificaat kunnen leveren of onderhouden.

Kwaliteit aantonen als branddetectiebedrijf

Voldoet jouw branddetectiebedrijf aan de eisen van de certificatieschema’s en sta je in voor de kwaliteit van jouw werk? Leg jebrandmeldinstallaties aan volgens NEN 2535 of onderhoud je brandmeldinstallaties volgens NEN 2654-1? Maak jouw vakmanschap dan direct zichtbaar voor jouw klanten. Meld je aan bij één van de certificatie-instellingen.