Ga naar de inhoud
Datum
Woensdag 4 oktober 2023
Tijd
16:30 - 22:30 uur
Aantal deelnemers
Gelredome Arnhem

Woensdag 4 oktober is het Gelredome in Arnhem de locatie voor alweer de vierde editie van Better Safe Than Sorry, het congres dat Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseert in samenwerking met het cybercrimeteam van de politie-eenheid Oost-Nederland. 

Ondernemers worden op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken met betrekking tot de diverse vormen van cybercrime waarmee je te maken kunt krijgen of krijgt. De verwachting is dat ondernemers niet zozeer NIET met cybercrime te maken krijgen, maar dat de vraag meer is: wanneer krijg je ermee te maken?

Programma

In het congresprogramma komt een slachtoffer aan het woord, het cybercrimeteam vertelt wat je kunt doen om een aanval te voorkomen, Daniel Verlaan, techjournalist van RTL Nieuws maakt zijn opwachting en Mats Dekker laat zien hoe je verrekt eenvoudig in een kwartier een phishing-mail bouwt, bijna niet van echt te onderscheiden.

Boek Hack

Financieel directeur Marcel de Boer van Hoppenbrouwers Techniek vertelt 4over de gevolgen van een ransomware-aanval. Die trof het bedrijf in 2021. Door snel en adequaat te reageren, bleven de gevolgen beperkt. De onderneming besloot open en transparant te zijn over wat er allemaal was gebeurd en bracht een boek erover uit met als titel HACK.

Voor de inwendige mens wordt (goed) gezorgd. Better Safe Than Sorry begint met de inloop vanaf 16.30 uur. Deze editie richt zich op ondernemers in de vijftien gemeenten van Gelderland-Midden. Ondernemers zijn met maximaal vier personen van hun bedrijf welkom. 

Better Safe Than Sorry is een initiatief van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, startpunt voor Publiek-Private Samenwerking op het gebied van veiligheid in de provincies Gelderland en Overijssel. Eerdere edities hebben plaatsgevonden in de Vijverberg van De Graafschap, het Goffertstadion van N.E.C. Nijmegen en de Grolsch Veste in Enschede. Van de editie in Nijmegen is er een aftermovie.