Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar agendaoverzicht

Themamiddag Winkelcriminaliteit voor ondernemers: hoe pak je winkeldiefstallen, agressie en overvallen aan?

Wat: Themamiddag Winkelcriminaliteit
Wanneer: 30 maart van 12.30u tot 18.00u
Waar: Het West-Indisch Huis, Herenmarkt 99 in Amsterdam
Voor wie: iedereen die werkt aan het voorkomen van winkelcriminaliteit

Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland (PVO AA) organiseert op donderdag 30 maart speciaal voor ondernemers en hun personeel de Themamiddag Winkelcriminaliteit. De bijeenkomst is van 12.30 tot 18.00 uur in Het West-Indisch Huis aan Herenmarkt 99 in Amsterdam. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Winkeldiefstallen
  • Agressie en geweld tegen personeel
  • Ondermijning
  • Overlast in en rondom winkels
  • Overvallen.

De themamiddag belooft een interactieve sessie te worden, waarbij de experts en deelnemers hun kennis delen en ervaringen uitwisselen over het terugdringen van winkelcriminaliteit.

Doelgroep

Iedereen die werkt aan het voorkomen van winkelcriminaliteit is welkom: projectleiders en adviseurs veiligheid, gebiedsmakelaars, winkelstraatmanagers, wijkagenten, toezichthouders en handhavers, securitymanagers en accountmanagers van branche- en ondernemersverenigingen. De bijeenkomst is ook interessant voor diegenen die inzicht willen in de trends en ontwikkelingen van het veranderende winkellandschap en de actuele uitdagingen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je vandaag nog in.

Meld je direct aan

Programma

Marlies Claasen is dagvoorzitter op de bijeenkomst. De Themadag Winkelcriminaliteit bestaat uit twee delen. Het eerste deel is voor alle bezoekers. Het tweede deel bestaat uit 4 sessies die tegelijk plaatsvinden.

De opening is om 12.30 uur door Achmed Baadoud, voorzitter van MKB Amsterdam. Daarna is er een interview met Hester Diemer, manager PVO AA. Aansluitend geeft Tony Wijntuin, mixed-use strateeg van WYNE Strategy & Innovation, een presentatie met als titel ‘(H)eerlijke winkelgebieden; voor iedereen winst!’. René Middag, landelijk coördinator mobiel banditisme bij de politie, vertelt over de strijd tegen mobiele bendes. Daarna worden de uitkomsten van enquêtes onder Amsterdamse ondernemers in de binnenstad besproken.

Om 14.15 uur starten de sessies. Bezoekers kunnen kiezen uit 1 van de volgende 4 thema’s:

  • De onzichtbare impact van overvallen en maatregelen - Jeroen Evraets – Corporate Security Advisor, KPN Corporate Security Office
  • Meld Misdaad Anoniem (M.): de wereld van anonieme tips - Marc Janssen – manager communicatie
  • Werk aan de winkel(gebieden), maar hoe bundel je de krachten? - Mick Werkendam – crowdmanager van de gemeente Amsterdam
  • Het nieuwe aangifteproces winkeldiefstallen is verwachtingen managen - Edwin Mentink, projectleider winkeldiefstallen Centrum Noord (CNO) van de politie Amsterdam.

Na de sessies is de afsluiting voor iedereen. Dan komt kunstmatige intelligentie in de strijd tegen winkeldiefstal aan bod en Martijn Wildeboer van PVO Oost-Nederland gaat in op de vraag ‘wie de (on)veiligheid in de winkel bepaalt: de crimineel of de ondernemer?’.

Om 16.45 uur start de borrel die tot 18.00 uur duurt.

Aanmelden

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid