Ga naar de inhoud
Dit evenement ligt in het verleden. Ga terug naar agenda

Voor wie: Professionals die zich bezighouden met de aanpak van ondermijning op vakantieparken

Luchtfoto van vakantiepark.

Op maandag 18 september praat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) je graag bij over de aanpak van ondermijning op vakantieparken. Dit keer komen de volgende onderwerpen aan bod:

Vakantieparken en mobiele bendes

Mobiele bendes kunnen zich ophouden op vakantieparken. Doordat ze er relatief anoniem kunnen vertoeven, is het een ideale schuilplaats. Ze gebruiken het als uitvalsbasis voor criminele activiteiten en als opslagplaats voor gestolen goederen. René Middag, landelijk projectleider mobiel banditisme bij de politie, en CCV-adviseur Joeri Vig lichten aan de hand van praktijkvoorbeelden toe welke acties je kunt ondernemen als je dit fenomeen tegenkomt.  

Inzicht in vakantieparken

Sommige vakantieparken verliezen langzaam hun aantrekkingskracht en beginnen te verloederen. Die parken kunnen dan een ander publiek gaan aantrekken en lopen het risico misbruikt te worden voor criminele doeleinden. Toine Dam van ‘Zicht op Ondermijning’ laat zien hoe de data-analyses van dit dashboard gemeenten en provincies inzicht geven in dit risico.

Vakantiepark transformeren 

Een vakantiepark opkopen en transformeren naar een woonbestemming. De gemeente Westerveld deed het. Waarom en welke stappen heeft de gemeente doorlopen om tot dit besluit te komen? Projectleider Vitale Vakantieparken Roelof Veldhuis vertelt er meer over.

Programma

13.00-13.15Opening en stand van zaken vervolgaanpak vakantieparken
door Danisa Latuhihin, adviseur CCV
13.15-14.00Vakantieparken en mobiele bendes
door Rene Middag, landelijk projectleider mobiel banditisme bij de politie en Joeri Vig, adviseur mobiel banditisme bij het CCV
14.00-14.10Pauze
14.10-15.00Inzicht in vakantieparken
door Toine Dam, manager samenwerkingsverband Zicht op Ondermijning
15.00-15.30Vakantiepark transformeren
door Roelof Veldhuis, projectleider Vitale Vakantieparken