Product toegevoegd aan winkelmand
 
Terug naar agendaoverzicht

Online bijeenkomst over vastgoedcriminaliteit

Wat         Online bijeenkomst over vastgoedcriminaliteit
Wanneer         Donderdag 22 juni van 14.00 tot 17.00 uur
Waar         Online
Voor wie         Professionals van gemeenten (Openbare Orde en Veiligheid, Burgerzaken, Vergunningen, Bouw en Wonen)

Meld je nu aan

Op donderdag 22 juni organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) de eerste online bijeenkomst over de aanpak van vastgoedcriminaliteit. Er staan 3  interessante onderwerpen op het programma:

  • Ondermijning in de vastgoedsector
    Wat is ondermijning en wat is vastgoedcriminaliteit? Hoe zijn deze twee fenomenen met elkaar verbonden? Welke verschijningsvormen zijn er? Hoe herken je vastgoedcriminaliteit en wat zijn 'red flags'? Aan de hand van casuïstiek geeft John Meijerink, vastgoedspecialist bij de politie, uitgebreid antwoord op al deze vragen.
  • Opvallende vastgoedtransacties; "je gaat het pas zien als je het doorhebt"
    Panden kunnen gebruikt worden voor illegale activiteiten, zoals de productie, handel en opslag van illegale goederen. Criminelen kunnen panden echter ook gebruiken om crimineel vermogen wit te wassen. Deze vorm van vastgoedcriminaliteit is minder zichtbaar. Hoe kunnen vastgoedtransacties toch opvallen? Dat vertelt Hans van den Boom, adviseur landelijk fraudecoördinator van de Belastingdienst, aan de hand van praktijkervaringen.    
  • Misstanden in vastgoed signaleren en melden
    Makelaars, taxateurs, notarissen of andere professionals zien door hun kennis en expertise soms meer. Ook bij verhuurders, beheerders van panden of woningcorporaties zit nog veel informatie die van belang is voor de aanpak van vastgoedcriminaliteit. Hoe zorg je ervoor dat misstanden in vastgoed gesignaleerd en gemeld worden? Hoe trek je getuigen met moeilijke dilemma’s over de streep? Hoe blijven melders beschermd en anoniem? Annemarie van der Burg, projectleider communicatie bij Stichting NL Confidential, vertelt over de landelijke campagne vastgoedcriminaliteit én over Meld Misdaad Anoniem.

Programma

13.45 – 14.00 uur Digitale inloop
14.00 – 14.05 uur Opening en welkom
14.05 – 15.00 uur Ondermijning in de vastgoedsector
15.00 – 15.05 uur Pauze
15.05 – 16.00 uur Opvallende vastgoedtransacties
16.00 – 16.05 uur Pauze
16.05 – 16.55 uur Misstanden in vastgoed signaleren en melden
16.55 – 17.00 uur Afronding

Meld je nu aan

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid