Ga naar de inhoud
Dit evenement ligt in het verleden. Ga terug naar agenda

Wil je binnen jouw gemeente of regio aan de slag met het thema cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit? Meld je dan aan voor het coalitieoverleg van de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. Het coalitieoverleg is de juiste plek om je te laten inspireren, vragen te stellen en te netwerken.

Deze keer gaan we binnen de City Deal opzoek in hoeverre je de kracht van ontwerpen kan verbinden aan projecten die inzetten op het verhogen van de cyberweerbaarheid van kwetsbare groepen. Gastheer van deze bijeenkomst is Ronny van Gerven van Regiobureau Integrale Veiligheid Oost-Brabant.

Voor wie?

In het coalitieoverleg zitten vertegenwoordigers vanuit de organisaties van alle deelnemende partijen aan de City Deal. Maar ook andere geïnteresseerde gemeenten die (nog) niet bij de City Deal zijn aangesloten, zijn van harte welkom.

Programma 

  • 14.00-14.20 uur: Opening & ontwikkelingen en actualiteiten City Deal.
  • 14.20–14.50 uur: Cyberweerbaarheidscentrum Brainport; wie we zijn, wat we doen en ontwikkelingen op het thema cyber in Oost-Brabant.
  • 14.50–15.05 uur: Pauze.
  • 15.05–16.00 uur: De inzet van ontwerpkracht. Tom Loois – ontwerper en curator – laat zien hoe je de kracht van ontwerpen kunt verbinden aan maatschappelijke opgaven. Hij geeft een inkijkje hoe je deze valkuil kunt ontwijken: “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”
  • 16.00-17.00 uur: Netwerkborrel.

Locatie

Het coalitieoverleg verplaatst zich vanaf heden langs de lijn van zuid-midden-noord. Het coalitieoverleg van 30 november zal dus in de regio zuid plaatsvinden en wel bij het Willem Twee poppodium, Boschdijkstraat 100, 5211 VD, ’s-Hertogenbosch. Het volgende coalitieoverleg vindt plaats op donderdag 21 maart 2024 in de regio midden.