Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Trends in Veilig Uitgaan

De jaarlijkse CCV-bijeenkomst Veilig Uitgaan vindt plaats in de Week van de Veiligheid op vrijdag 13 oktober. Wat de laatste trends zijn in veilig uitgaan, is de rode draad van de bijeenkomst.

Locatie, datum en tijdstip

  • Rembrandtplein, Amsterdam
  • Vrijdag 13 oktober
  • 11:30 – 18:00 uur én van 21:00 – 23:00 uur

Innovaties in veilig uitgaan

De bijeenkomst vindt plaats in Amsterdam waar u de ins & outs te horen krijgt van het pilotproject 'Gastvrij en Veilig Rembrandt- en Thorbeckeplein'. Naast de lokale samenwerking met ondernemers, handhavers, hosts, politie en bewoners, is er ook aandacht voor innovaties rond uitgaansproblemen. Zoals de app voor overlastmeldingen, experimenten met gedragsbeïnvloeding, een gezamenlijke social media-strategie en verlichting.

's Avonds heeft u de unieke kans om mee te kijken met de hosts op het Rembrandtplein en te zien hoe de maatregelen van de pilot ‘Gastvrij en Veilig Rembrandtplein’ in de praktijk hun beslag krijgen.

Aanpak horecadiscriminatie

Daarnaast is er aandacht voor de aanpak van discriminatie in de horeca en in het bijzonder de rol die de gemeente daarbij vervult. De handreiking van het ministerie van SZW en de VNG biedt sinds 2014 houvast voor de gemeente om de aanpak van horecadiscriminatie vorm te geven. Hoe staat het nu met die aanpak en hoe kunnen gemeenten en horeca samen het fenomeen verder terugdringen?  

Korte pitches

Tussendoor staan er korte pitches voor u op het programma over onder andere het nieuwe Modelprotocol Collectieve Horecaontzegging, de campagne Boefproof en haar meerwaarde voor de politie. Ook wordt de winnaar van de Wel-Zo-Veilig-Award (horecagebied) in het zonnetje gezet.

Reserveer 13 oktober alvast in uw agenda!

Een volledig en uitgewerkt programma en de mogelijkheid u aan te melden volgt later deze zomer. Noteer nu alvast 13 oktober in uw agenda, zodat u de bijeenkomst niet hoeft te missen. De dag begint rond 11:30 uur met een inlooplunch en het dagprogramma eindigt rond 18:00 uur. Het avondprogramma op het Rembrandtplein start om 21:00 uur en duurt tot ongeveer 23:00 uur.