Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Themabijeenkomst prostitutiebeleid

Heeft u het thema prostitutie in uw portefeuille? Meld u dan aan voor de jaarlijkse themabijeenkomst prostitutiebeleid die op donderdag 28 juni in Utrecht wordt gehouden. De nadruk van de bijeenkomst ligt op de verbinding tussen prostitutie en veiligheid en zorg. 

Programma

12.00 – 13.00 uurInloop en lunch 
13.00 – 13.30 uurOpening en stand van zaken Wet regulering prostitutie
13.30 – 14.30 uurEerste ronde inhoudelijke sessies 
14.30 – 15.00 uurPauze
15.00 – 16.00 uurTweede ronde inhoudelijke sessies 
16.00 – 17.00 uurInformele netwerkborrel 

Inhoudelijke sessies 

Tijdens de themabijeenkomst woont u 2 inhoudelijke sessies naar keuze bij. U heeft keuze uit de volgende sessies:

1. Samenwerken in de prostitutiebranche

Karen Ypenburg en Machteld Boot (gemeente Den Haag)
Een gezonde branche zonder misstanden is wat we allemaal willen. Dat dit niet altijd de werkelijkheid is, weet iedereen. Tijdens deze sessie gaat u aan de slag! Den Haag daagt u uit en verkent graag met u welke (nieuwe) samenwerkingsvormen mogelijk zijn.

2. Sekswerkers in hotels en op vakantieparken

Celine Verheijen (Defence for Children) 
Prostitutie vindt niet alleen bij vergunde clubs, privéhuizen of ramen plaats. Zo gaan sekswerkers ook illegaal aan de slag op vakantieparken en in hotels. Celine Verheijen vertelt hoe Defence for Children personeel van vakantieparken en hotels traint in het signaleren van illegale prostitutie en stimuleert gemeenten samen te werken met deze branche.

3. Geweld tegen sekswerkers

Dinah Bons (PROUD) en Minke Dijkstra (Soa Aids Nederland)
PROUD en Soa Aids Nederland hebben samen onderzoek gedaan naar geweld tegen sekswerkers in Nederland. Zij hebben hiervoor 300 sekswerkers geïnterviewd. In deze sessie vertellen Dinah Bons en Minke Dijkstra u meer over de uitkomsten. Daarbij wordt specifiek gekeken op welke manier prostitutiebeleid kan bijdragen aan veiligere werkomstandigheden voor sekswerkers. En hoe prostitutiebeleid soms onbedoeld negatieve consequenties kan hebben voor de veiligheid en gezondheid van sekswerkers.

4. Jongensprostitutie in beeld

Daniëlle van Went (Lumens) 
De afgelopen drie jaar heeft zorgcoördinator Daniëlle van Went onderzoek gedaan naar jongensprostitutie in de gemeente Eindhoven. Een onderwerp dat nog onderbelicht is, maar wel onder de radar speelt. Hierdoor wordt nog niet voldoende voorzien in de zorgbehoefte. Danielle neemt u mee in het onderzoek, vertelt over de uitkomsten en laat u zien wat uw gemeente hiermee kunt doen.

Locatie en meer informatie

De themabijeenkomst vindt plaats in De Witte Vosch, Oudegracht 46 in Utrecht en is geheel kosteloos. We horen graag of u aanwezig bent.
Heeft u vragen over de bijeenkomst? Neem contact op met CCV-adviseur Marjon den Breems.