Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Congres onveiligheidsgevoelens aanpakken

Onveiligheidsgevoelens zijn voor veel professionals en bestuurders een black box. Onderzoeker en hoofddocent Integrale Veiligheid Remco Spithoven is de black box van onveiligheidsgevoelens ingedoken. Samen met Bureau Regionale Veiligheidsstrategie, Veiligheidsalliantie Rotterdam en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft hij onderzoek gedaan op buurtniveau. De uitkomsten van het onderzoek delen we graag met u tijdens het congres onveiligheidsgevoelens aanpakken.

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor veiligheidsprofessionals. Uiteraard is uw burgemeester ook van harte welkom. 

Programma

Het congres wordt ingeleid door Hans Boutelier, directeur van het Verwey-Jonker Instituut en hoogleraar Veiligheid en Veerkracht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Koos Janssen, burgemeester van Zeist en voorzitter van de VNG-werkgroep Democratie en Bestuur, neemt u vervolgens mee in het informatiegestuurd aanpakken van onveiligheid. Remco Spithoven vertelt u meer over de onderzoeksresultaten, waarna u in groepen uiteen gaat om meer te weten te komen over (I) strategische keuzes bij het aanpakken van onveiligheidsgevoelens, (II) de ins-en-outs van de gehanteerde werkwijze en (III) inspiratie voor specifieke interventies. Na het congres weet u wanneer aanpakken vereist is en wat u kunt doen om de veiligheidsbeleving van buurtbewoners te stabiliseren.

Locatie, datum, tijdstip

Het congres is op dinsdag 21 november in de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158 in Utrecht. Het congres begint rond 12.30 uur met een inlooplunch en het programma eindigt om 17.00 uur met een netwerkborrel. Bent u erbij? Meld u dan direct aan.