Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

CCV-kenniskring informatiepositie gemeenten: 'Beter weten wat er speelt in de wijk'

Hoe krijg je als gemeente beter zicht op veiligheidsproblemen in de wijk, zodat je deze adequaat kunt aanpakken? Kom op donderdag 29 november naar onze gratis kenniskring. Laat je bijpraten over gedragsbeïnvloeding in de wijk, leer van de aanpak van Defensie en maak kennis met de Straatkubus die gemeenten helpt om leefbaarheidsproblemen vroegtijdig te signaleren.

Direct aanmelden

Programma

12.15uurInloop met lunch, koffie en thee
13.00uurIntroductie
13.10uur
Gedragsbeïnvloeding in de wijk

Vanuit het gedragsperspectief kijken naar de wijk. Hoe doe je dat en wat levert dat op? Welk gedrag verwachten gemeenten van bewoners? Wat kun je als professional doen om gedrag te veranderen? Harrie van Rooij, adviseur communicatiebeleid en gedragsverandering voor de rijksoverheid, geeft je handvatten.

13.40uurInteractief onderdeel met deelnemers bijeenkomst
13.50uur
Defensie in de wijk (ondermijnende criminaliteit)

Hoe kunnen we leren van Defensie? De structuur van intelligence, besluitvorming en operatie staat centraal. Ger Hindriks, programmamanager 1 Smart Overheid bij de Taskforce Brabant Zeeland, toont je met inspirerende voorbeelden een andere kijk op de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de wijk en het buitengebied.

14.30uurInteractief onderdeel met deelnemers bijeenkomst
14.40uurPauze
15.00uur
De Straatkubus: monitor en bespreekmodel voor de wijk

Behoefte aan een monitor en bespreekmodel voor jouw wijken? Neem de Straatkubus als inspiratiebron. Thijs van der Steeg is de founding father van deze kubus. Het is een hulpmiddel bij het vroegtijdig signaleren van leefbaarheidsproblemen door de gemeente. Daarnaast is het een communicatie-instrument. Thijs neemt je mee in de doorontwikkeling en de aanpak leefbaarheid van bestaande Almeerse wijken.

15.45uurInteractief onderdeel met deelnemers bijeenkomst
16.15uurPlenaire afsluiting en borrel

   

Voor wie?

De CCV-kenniskring is bedoeld voor OOV’ers.

Ben jij erbij?

De CCV-kenniskring vindt op donderdag 29 november plaats in De Zilveren Vosch (Plompetorengracht 3, Utrecht). Je kan je tot uiterlijk 21 november aanmelden.

Direct aanmelden