Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Bijeenkomst wet MBVEO

Op 4 juni 2019 organiseert het CCV, samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, een bijeenkomst over de toepassing van art. 172a Gemeentewet (Overlastwet / Voetbalwet). 

Ervaringsdeskundigen vertellen over het voorkomen en bestrijden van ernstige overlast door hangjongeren, dak- en thuislozen, voetbalhooligans en overlast rond evenementen zoals de jaarwisseling. Houd jij je daarmee bezig, of wil jij hier meer over weten? Meld je dan aan voor deze middag en neem vooral ook je samenwerkingspartner van de politie mee.

Een gebiedsverbod en/of een meldplicht opleggen, is een effectieve maatregel om ernstige overlast te beëindigen en te voorkomen. Voordat deze maatregelen kunnen worden opgelegd, is het essentieel dat de politie een goed overlastdossier aanlevert. Maar welke informatie is van belang? Soms dient de hulpverlening te worden ingeschakeld om de overlast structureel te doen stoppen. Hoe organiseer je dat? De rechter kan ook gebiedsverbod en/of meldplicht opleggen aan overlastplegers die ook strafbare feiten plegen. Maar wie is dan aan zet? Een opgelegd gebiedsverbod dient gehandhaafd te worden. Hoe doe je dat? En hoe voorkom je dat de overlast zich verplaatst als een gebiedsverbod is opgelegd?

Deze en andere onderwerpen komen in deze middagbijeenkomst uitgebreid aan de orde. Daarnaast biedt het programma voldoende ruimte om vragen te stellen en casuïstiek te bespreken. Inzet van een gebiedsverbod en/of een meldplicht vraagt om nauwe samenwerking tussen burgemeester en politie.

In het CCV-webdossier vind je meer informatie over de Wet MBVEO.

Programma

12:15 – 13:00Inloop en lunch
13:00 – 13:45Algemene uitleg en toelichting art 172a Gemeentewet
13:50 - 14:50Deelsessie 1: Keuze uit:
14:50 – 15:10Koffiepauze
15:10 – 16:10 Deelsessie 2 Keuze uit: wijkoverlast, voetbaloverlast of overlast m.b.t. evenementen zoals de jaarwisseling
16:10 – 16:30Terugkoppeling deelsessies
16:30 – 17:00Borrel


Aanmelden

Heb je belangstelling? Meld je dan hier aan! 

Kosten

Deelname is gratis. Mocht je onverhoopt toch niet in de gelegenheid zijn om te komen? Meld je dan uiterlijk 28 mei af via een mail aan lienke.hutten@hetccv.nl. Bij een afmelding na 28 mei of wanneer je zonder afmelding niet aanwezig bent, zijn we genoodzaakt € 75,- in rekening te brengen.

Contact

Met vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met CCV-adviseur Lienke Hutten, lienke.hutten@hetccv.nl.

Datum:4 juni 2019
Tijd:
12.15-17.00 uur (inclusief lunch)
Locatie:Stadhuis, Den Haag (Spui 68, zaal: de Haagse Lobby)
Voor:gemeenteambtenaren met hun samenwerkingspartner bij de politie