Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Bijeenkomst over veilig uitgaan

Hou jij je vanuit een gemeente, de politie, horeca(beveiliging), een kennisinstituut of een andere organisatie bezig met veilig uitgaan? Dan is de bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij' iets voor jou! De bijeenkomst is op 11 oktober, in de Week van de Veiligheid, en wordt georganiseerd door het CCV en gastgemeente Rotterdam. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Bijeenkomst Veilig uitgaan: samen voor gastvrij

 • Datum: donderdag 11 oktober 2018
 • Tijd: 12.00 – 17.30 uur
 • Inclusief lunch en borrel
 • Locatie: Arminiuskerk, Rotterdam
12.00 uurInloop en lunch
12.45 uur

Opening met bijdragen van:

 • dagvoorzitter Patrick van den Brink (directeur van het CCV)
 • locoburgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen
13.10 uurPresentatie van het onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Rotterdamse uitgaansleven, met discussie. Julien Geschiere (gemeente Rotterdam) en onderzoekers Risbo instituut.
13.45 uur

Pitch:

 • lachgas, van zorgen naar acties, door Laura Nijkamp van Trimbos-Instituut
14.00 uurPauze
14.20 uurWorkshopronde 1
15.20 uurPauze
15.40 uurWorkshopronde 2
16.40 uurNetwerkborrel
17.30 uurEind bijeenkomst


Workshops

Je kunt in totaal aan 2 workshops meedoen. Je kunt je workshopvoorkeur aangeven door het aanmeldformulier in te vullen

 • Rondleiding over de Witte de Withstraat
  Door: Arwin Siermans, stadsmarinier gemeente Rotterdam

Arwin Siermans neemt je mee de populaire Witte de Withstraat op om te laten zien hoe Rotterdam probeert een goede balans te bewaren tussen een uitgaansleven en een aangename plek om te wonen. Met technische hulpmiddelen, de inzet van onder andere horecastewards en door in gesprek te blijven met ondernemers en bewoners werken we aan een veilig uitgaansklimaat.

 • Veilig uitgaan; de kracht van integrale samenwerking
  Door: Henri Appeldoorn, coördinator Rotterdams toezichtmodel, Nationale Politie en Emile Vermeulen, Operationeel Expert Horeca Utrecht centrum en Landelijk adviseur Aanpak Uitgaansgeweld, Nationale Politie

Preventief toezicht door politie in het uitgaansleven staat onder druk. Is preventief toezicht in het uitgaansleven primair door de politie nog een realistische gedachte? In deze workshop gaan we op zoek naar mogelijkheden om met de veranderende werkelijkheid om te gaan. Ligt de oplossing bij andere samenwerkingspartners, op het vlak van communicatie, technische innovaties? Of …?
We zetten in op ideeën voor preventie en toezicht samen met alle partners in het uitgaansleven. Zodat we preventief toezicht minder afhankelijk maken van de politie. Bereid je voor op deze nieuwe situatie. Doe, denk en praat mee in deze workshop!

 • ID-fraude onder jongeren
  Door: Tjibbe Fromberg en Sophie van Loenhout, Centraal Meldpunt Identiteitsfraude

Een andere workshop dan je gewend bent! We praten niet over de doelgroep, maar betrekken de doelgroep: jongeren die wel eens uitgaan, maar nog geen 18 zijn, en 18+ jongeren die hun identiteitsbewijs wel eens uitlenen.
Medewerkers van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens gaan in gesprek over identiteitsfraude onder jongeren en identiteitsfraude in het uitgaansleven. Aan de hand van stellingen en vragen via de anonieme stemtool Mentimeter zullen we kijken hoe verschillend hier tegenover wordt gestaan. Een interessante workshop om vanuit verschillende standpunten te bespreken of en hoe identiteitsfraude is tegen te gaan.

 • Preventie #MeToo: publiekscampagne in het uitgaansleven en weerbare jongeren
  Door: Maartje Puts, campaigner en Marianne Jonker, senior consultant interventies, Rutgers

In deze workshop ontdek je op welke manier een nieuwe campagne van Rutgers inspeelt op de houding van uitgaand publiek en gedragsverandering nastreeft. En op welke manier gemeenten, horecagelegenheid en horecabeveiliging kunnen bijdragen aan het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven.
Voor het voorkomen van seksuele grensoverschrijding in de publieke ruimte zijn bewustwording, gedragsverandering en voorlichting belangrijk. Zeker bij kwetsbare groepen, of groepen jongeren die overlast geven. Maak kennis met interventies als Ken je Grens, Lefgozers en Make a Move waarin jongeren leren hoe ze hun wensen en grenzen aangeven en die van anderen herkennen.

Locatie en aanmelden

De Arminiuskerk ligt op circa 10 minuten lopen vanaf station Rotterdam Centraal. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is ook voldoende parkeergelegenheid. Klik hier voor de routebeschrijving naar de Arminiuskerk.
Bekijk het programma en meld je snel aan voor deze bijeenkomst op donderdag 11 oktober 2018 in Rotterdam. Het aantal plaatsen is beperkt.