Product toegevoegd aan winkelmand
Agendaoverzicht
Terug naar agendaoverzicht
Agendaoverzicht

Bijeenkomst 'Ogen en oren van de straat'

Het CCV organiseert op vrijdag 7 april 2017, samen met de hogeschool Leiden, deze bijeenkomst speciaal voor jongerenwerkers, (jeugd)boa’s en wijkagenten.

De bijeenkomst is voor iedereen die in direct contact staan met risicojongeren en problematische jeugdgroepen. Dat zijn immers de 'ogen en oren van de straat' en een belangrijke partner voor de gemeente in de verbeterde aanpak van problematische jeugdgroepen en groepsgedrag.

Beschrijving

Tijdens de bijeenkomst staat verbeterde aanpak van problematische jeugdgroepen en groepsgedrag centraal. Onderdelen die aan bod komen, zijn: groepsdynamische processen, de groepsscan de inzet van social media en de methodiek 'Plus Min Mee'. Er is ook voldoende ruimte om met elkaar als professionals het gesprek aan te gaan.

Programma

  • Jan Dirk de Jong, Lector 'Aanpak jeugdcriminaliteit' aan Hogeschool Leiden trapt de bijeenkomst af met een korte inleiding.
  • Ieta Polman (IP Begeleiding) interviewt Gert Jan Schippers (LS Consultancy) werkzaam als procesregisseur in diverse gemeenten en Winny van der Wal projectleider landelijke implementatie aanpak Jeugdgroepen (Nationale Politie) over hun ervaringen met de verbeterde aanpak.
  • Patrick Smelt (Bureau Straatcontact) neemt de aanwezigen mee in de groepsdynamiek in de aanpak van jeugdgroepen.
  • Jeroen van den Broek (Hogeschool Leiden) gaat in op de inzet van social media in de aanpak van jeugdgroepen.
  • Een interactief middaggedeelte waarin professionals en studenten aan de slag gaan met casuïstiek.
  • Nicole Langeveld van het CCV vertelt in het kort waar u handige informatie kunt vinden over de verbeterde aanpak van problematische jeugdgroepen en groepsgedrag.

Datum, tijdstip en locatie

  • Vrijdag 7 april 2017
  • 10.00 - 15.30 uur (inclusief lunch)
  • Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11, Leiden

De bijeenkomst is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk!

Om een goede verhouding te hebben in de vertegenwoordiging van alle 'bloedgroepen' kunnen maximaal 5 collega’s per organisatie/basisteam zich aanmelden. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Bent u onverwacht verhinderd, laat dan een collega uw plek innemen.

Behoefte aan aanvullende informatie? Bel met Nicole Langeveld van het CCV 06 10 320 372