Product toegevoegd aan winkelmand
 

Zintuigbeïnvloeding in de klas


Kinderen van groep 8 van basisschool de Schittering in Halderberge kregen dinsdag 8 oktober een training veiligheid door zintuigbeïnvloeding van Sten Meijer, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Alle ideeën van de kinderen gaan naar de burgemeester en gekeken wordt of ze ook echt kunnen worden uitgevoerd.

Zintuigen prikkelen

Sten sprak eerst met de leerlingen over veiligheid. Wat verstaan we daaronder? Ook gaf hij een korte toelichting op onze zintuigen en hoe die geprikkeld kunnen worden om veiligheid te verbeteren, bewust en onbewust. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Onveilige situaties werden getekend en met elkaar van zintuiglijke elementen voorzien.

“De training Veiligheidsverleiding door zintuigbeïnvloeding van het CCV aan de groepen 8 van basisschool De Schittering in de gemeente Halderberge was een groot succes. De leerlingen hebben geleerd om veilige en onveilige situaties te herkennen en hoe je mensen onbewust dingen kan laten doen door het beïnvloeden van zintuigen. Vervolgens hebben ze dit in praktijk gebracht door nieuwe oplossingen te bedenken voor onveilige situaties in de buurt.”

- Yvon van Loon en Harold van de Velde, bestuursadviseur openbare orde en veiligheid, gemeente Halderberge.

Zijn er locaties binnen jouw gemeente waar jij je hoofd over breekt? Plekken waar inwoners liever met een grote boog omheen lopen, omdat ze zich er onveilig voelen? Of waar overlast is? En wil je hier iets tegen doen? Volg dan de training zintuigbeïnvloeding en ontdek hoe jij inwoners een veiliger gevoel geeft en overlast vermindert door de fysieke omgeving aan te passen. Lees hier meer over de training zintuigbeïnvloeding.

 

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid