Product toegevoegd aan winkelmand
 

Studiedagen Cyber Connected


Pioniergemeenten Almere, Breda en Leeuwarden startten begin dit jaar met projecten gericht op bewustwording, weerbaarheid en crisisoefeningen. Komend jaar wil het CCV een aantal studie/praktijkbijeenkomsten organiseren waarbij gemeenten ervaringen kunnen uitwisselen m.b.t. de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en digitale weerbaarheid. Met een korte enquête onderzoeken we de belangstelling daarvoor. Daarnaast willen we graag weten hoe we met het programma zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de wensen vanuit de praktijk. Vul de enquête in en geef ons in circa 2 minuten jouw mening.

In veel lokale maar ook regionale Integrale Veiligheidsplannen 2019-2022 is de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en digitale weerbaarheid geagendeerd als één van de nieuwe speerpunten. Veel gemeenten ervaren bestuurlijk ongemak en zijn zoekende: hoe groot is het probleem? Wat is de rol van gemeenten? Wat kunnen en moeten gemeenten gaan doen? Het probleem rond cyberveiligheid is dus geagendeerd, maar de gemeentelijke probleemanalyse, het beleidskader en het handelingsperspectief moeten zich nog uitkristalliseren. Begin 2020 organiseert het CCV een conferentie met pitches van producten en ervaringen van deze projecten. We houden je op de hoogte.

Word ook Cyber Connected!

Wil je ook Cyber Connected worden? Meld je dan snel aan als pioniergemeente en stuur een mail naar CCV-adviseur, Joeri Vig, joeri.vig@hetccv.nl. Eind 2018 heeft het ministerie van JenV middelen beschikbaar gesteld aan G4, G40, het CCV en de VNG voor verkennende projecten op het gebied van de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en digitale weerbaarheid in 2019. Gemeenten en partners die zich aanmelden, ontvangen per e-mail informatie over de projecten. De gemeenten die zich aansluiten bij Connected Cyber Cities worden op de website van het CCV vermeld. Gemeenten kunnen het overzicht van de voortgang van de lopende projecten opvragen bij CCV-adviseur, Joeri Vig, joeri.vig@hetccv.nl.

Meer informatie

Lees meer over Connected Cyber Cities. Met vragen over cyberveiligheid en digitale weerbaarheid kun je terecht bij CCV-adviseur, Joeri Vig, joeri.vig@hetccv.nl.

Doe mee aan de enquête en geef ons in circa 2 minuten jouw mening over de studiedagen Cyber Connected.

© Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid