Product toegevoegd aan winkelmand

Actueel

Filter nieuwsberichten

  Leerkringmodule vakantieparken

  17 mei 2019

  Hoe voorkom of beëindig je ongewenste situaties op vakantieparken? Dat ontdek je tijdens de module ‘georganiseerde criminaliteit en ondermijning’ van de leerkring vakantieparken van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). In 2 regionale bijeenkomsten in 2019 lichten ervaringsdeskundigen beproefde instrumenten en handelswijzen toe. Daarnaast kun je in een lichte intervisie-achtige setting casuïstiek inbrengen om zo van elkaar te leren en verder te komen.

  lees meer

  Weer lichting gedragsbeïnvloeders geslaagd

  10 mei 2019

  Hoe zorg je ervoor dat burgers en bedrijven de regels beter naleven? 14 deelnemers van de training ‘Gedragsverandering voor toezicht en handhaving’ van het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) leerden in 4 cursusdagen hoe je effectief kunt handhaven met behulp van gedragswetenschap. Vandaag sloten zij de training succesvol af met de presentatie van een eigen plan van aanpak.

  lees meer

  Gratis test camera’s ondernemers Hoogeveen

  10 mei 2019

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is woensdag in Hoogeveen gestart met het project Excellent Cameratoezicht. Hierbij wordt samengewerkt met de politie, gemeente en studenten van christelijke regionaal opleidingscentrum het Alfa-College in Hoogeveen.

  lees meer

  Studiedagen Cyber Connected

  08 mei 2019

  Pioniergemeenten Almere, Breda en Leeuwarden startten begin dit jaar met projecten gericht op bewustwording, weerbaarheid en crisisoefeningen. Komend jaar wil het CCV een aantal studie/praktijkbijeenkomsten organiseren waarbij gemeenten ervaringen kunnen uitwisselen m.b.t. de bestuurlijke aanpak van cyberveiligheid en digitale weerbaarheid.

  lees meer

  "Met hulp van het CCV doen we het nog beter"

  08 januari 2019

  "Heb je een probleem waar je deskundige hulp bij kunt gebruiken? Win een CCV’er!" Die oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen werden geselecteerd.

  lees meer

  "Het is fijn om met CCV-adviseurs te sparren"

  21 november 2018

  "Heb je een probleem waar je niet aan toekomt? Win een CCV’er!" Die oproep om projecten aan te melden voor deze actie, was niet aan dovemansoren gericht. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ontving een flink aantal reacties, met vele uiteenlopende verzoeken. 6 inzendingen werden geselecteerd.

  lees meer

  Heerenveen: "De Wijk-GGD'er is iets geworden"

  14 november 2018

  Hoe positioneren we een wijk-GGD’er binnen onze gemeente? Brengen we hem onder bij de politie, de GGD of bij de gemeente zelf? Toen medewerkers van de gemeente Heerenveen zich over deze vragen boog, was het al direct duidelijk dat dat laatste niet handig was.

  lees meer

  Nieuw CCV-begeleidingstraject wijk-GGD van start

  04 oktober 2018

  Na een succesvol eerste begeleidingstraject voor de invoering van een wijk-GGD’er in 13 gemeenten, is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid nu gestart met de tweede ronde. Nog eens 20 gemeenten kunnen begeleiding krijgen. Daar stelt de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie (ZonMw) een subsidie voor beschikbaar.

  lees meer

  "Bewoners en ondernemers weerbaarder maken"

  17 september 2018

  De gemeente Overbetuwe ging na het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor bedrijventerreinen en winkelgebieden aan de slag KVO voor het buitengebied. "We willen bewoners en ondernemers weerbaarder maken", stelt Richard Latta van de gemeente.

  lees meer